Your browser does not support JavaScript!


Transit SuperVan 4.2 - een elektrisch monster

Ford Transit is ongetwijfeld een van de meest herkenbare modellen in de geschiedenis van de automobiel. Sinds zijn debuut in 1965 is de Transit een symbool van betrouwbaarheid en veelzijdigheid in de wereld van bedrijfsvoertuigen geworden. Maar het is niet alleen pragmatisme dat dit model uniek maakt. Ford, gebruikmakend van zijn ervaring in de motorsport, creëerde een buitengewone versie van dit voertuig - de Ford Transit SuperVan. De geschiedenis van dit demonstratiemodel begon in 1972, waarover je hier meer kunt lezen: Ford Transit SuperVan. Echter, de tijd staat niet stil. In de loop der jaren heeft de Ford Transit een grote evolutie ondergaan en hetzelfde lot is ook de SuperVan-modellen overkomen. De nieuwste editie - Transit SuperVan 4.2 combineert technologische innovaties met immense kracht.

Historisch overzicht van de Ford Transit SuperVan

De eerste generatie van de Ford Transit SuperVan werd gepresenteerd op het circuit van Brands Hatch in 1972. Het hart van deze unieke machine was een vijfliter V8-motor van de Ford GT40, die niet alleen een record topsnelheid van ongeveer 240 km/u bood, maar ook prestaties die een acceleratie van nul naar 100 km/u in slechts 7 seconden mogelijk maakten. De SuperVan verwierf snel faam dankzij zijn verbazingwekkende capaciteiten en sportieve uiterlijk, dat de verbrede Ford Transit wielkasten en brede banden onthulde.

In de daaropvolgende decennia bleef Ford het concept van de SuperVan verder ontwikkelen, waarbij nieuwe technologieën en verbeteringen werden geïntroduceerd. Een doorbraak vond plaats in 2022, toen de Ford Pro Electric SuperVan 4 werd gepresenteerd op het Goodwood Festival of Speed. Dit voertuig, uitgerust met vier elektrische motoren en een batterij van 50 kWh, bood ongekende prestaties – een acceleratie van 0 naar 100 km/u in minder dan twee seconden, mogelijk gemaakt door de enorme kracht van ongeveer 2000 pk.

Première en specificaties van de Transit SuperVan 4.2

De Ford Transit SuperVan 4.2, de nieuwste iteratie van dit elektrische monster, debuteerde in 2023 tijdens de 101e editie van de Pikes Peak-race. Deze versie was nog geavanceerder – het aantal motoren was teruggebracht tot drie, wat in combinatie met nieuwe lithium-polymeerbatterijen van STARD de kracht verhoogde tot 1400 pk. De SuperVan 4.2 onderscheidde zich ook door een aangepaste carrosserie, die was ontwikkeld op basis van de nieuwste E-Transit Custom. Een gewichtsvermindering van 400 kg en aerodynamische verbeteringen, zoals een enorme achterspoiler en een nieuwe voorste splitter, verhoogden de aerodynamische neerwaartse druk tot twee ton bij een snelheid van 240 km/u. Onthoud dat onderdelen voor de Ford Transit te vinden zijn in onze online winkel.

Avonturen van de SuperVan in de autosport

Het debuut van de SuperVan 4.2 op de Pikes Peak International Hill Climb in 2023 was niet alleen een demonstratie van Ford's innovatie, maar ook van zijn dominantie in de Pikes Peak Open klasse, waar het voertuig, bestuurd door Romain Dumas, de eerste plaats behaalde. Minder dan twee weken later nam de SuperVan 4.2 deel aan de Thrifty Bathurst 500 op Mount Panorama, waar hij ronderecords vestigde voor voertuigen met gesloten wielen, elektrische voertuigen en bedrijfsvoertuigen. Zijn prestaties bij deze evenementen benadrukken niet alleen Ford's technologische vooruitgang, maar ook de toekomstige richting in de ontwikkeling van elektrische voertuigen en het verborgen potentieel.


De SuperVan 4.2 en de toekomst van de automobiel

De Ford Transit SuperVan 4.2 zet niet alleen het erfgoed van zijn voorgangers voort, maar baant ook nieuwe wegen op het gebied van elektrificatie van sport- en bedrijfsvoertuigen. Zijn deelname aan races en de records die hij heeft gevestigd, demonstreren de mogelijkheden van elektrische motoren en geven richting aan waar toekomstige automotive projecten naartoe kunnen gaan – meer kracht, betere efficiëntie en minder milieu-impact. Is dit de toekomst van de automobiel? Zullen elektrische bestelwagens de markt voor bedrijfsvoertuigen domineren? Zorg ervoor dat u onderdelen voor bedrijfsvoertuigen in onze online winkel controleert.

Samenvatting: hedendaagse Ford

De Transit SuperVan 4.2 belichaamt Ford's vastberadenheid om elektrische technologie pionierend te gebruiken in hoogwaardige voertuigen. De baanbrekende prestaties van dit model bij prestigieuze evenementen zoals Pikes Peak en Bathurst verhogen niet alleen de waarde van het merk, maar inspireren ook de gehele automobielindustrie tot verdere innovaties. Dit alles maakt de Ford Transit SuperVan 4.2 een waardige vertegenwoordiger van een elektrisch monster dat het gezicht van de automobiel verandert. Net als de Trateo-onderdelen beschikbaar in ons assortiment!

- Kracht en innovatie: De Transit SuperVan 4.2 biedt 1400 pk, dankzij drie elektrische motoren, waardoor het een van de krachtigste elektrische voertuigen in zijn klasse is.
- Aerodynamica en design: Het aangepaste chassis, de enorme vleugel en de voorste splitter verhogen de aerodynamische neerwaartse druk tot twee ton bij een snelheid van 240 km/u, wat zorgt voor maximale grip in bochten.
- Records en evenementen: de SuperVan 4.2 heeft niet alleen de Pikes Peak-race gedomineerd, maar heeft ook ronderecords gevestigd op het Mount Panorama-circuit, waarbij zijn superioriteit in de categorie elektrische en bedrijfsvoertuigen werd aangetoond.
- De toekomst van de automobiel: De succesvolle optredens van de SuperVan 4.2 onderstrepen het groeiende belang van elektrische technologie in de motorsport, wat een nieuw tijdperk in de automobiel aankondigt, gericht op innovatie, efficiëntie en duurzame ontwikkeling.

Wist je dat ... ?

Onze andere blog artikelen:

 
Gebruik trefwoorden om het artikel te vinden.
Geavanceerd zoeken
Transit Center in Europe