Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit Ghia Bus - De vergeten oldtimer

De Ford Transit Ghia vertegenwoordigt een wat onbekende kant van het auto-erfgoed van Ford. In de wereld van bedrijfsvoertuigen, waar functionaliteit meestal boven luxe staat, brak de Ford Transit Ghia met de conventies door een combinatie van praktisch nut met uitzonderlijk comfort te bieden. Deze vergeten versie, ondanks zijn korte geschiedenis, verdient aandacht. Vooral omdat originele Ford-onderdelen voor de Ghia-versie ware zeldzaamheden zijn, echte witte raven onder de auto-onderdelen.

Ford Ghia - Wat betekent het?

Ghia is een naam die verwijst naar een speciale, luxe versie van uitrusting voor sommige Ford-modellen. Het begin van deze samenwerking gaat terug naar de jaren 50 en 60, toen Ford samenwerkte met een Italiaans bedrijf dat carrosserieën ontwierp om speciale, rijkelijk uitgeruste versies van zijn modellen te creëren. In de Ford Transit Ghia staat Ghia voor het gebruik van kenmerken zoals lederen stoelen, airconditioning en elektrische ramen, wat het een van de meest luxueuze bedrijfsvoertuigen op de markt maakte. Alles dankzij unieke onderdelen voor de Transit.
Ford Transit FT100 Ghia

Voorbeelden van Ghia-modellen

Onder de Ford-modellen die de Ghia-aanduiding dragen, vinden we auto's zoals de Ford Fiesta GHIA 5D uit 1991, uitgerust met een 1.4L motor en automatische transmissie, en de Ford Granada 2.9i Ghia uit 1987. Beide modellen belichamen de Ghia-filosofie, bieden hoogwaardige afwerkingen, luxueuze materialen en geavanceerde technologische oplossingen voor maximaal comfort. De Ghia-lijn in Ford-modellen staat synoniem voor luxe en exclusiviteit, zoals te zien is bij het analyseren van de uitrusting van specifieke modellen uit deze serie. Ondertussen biedt het bedrijf Trateo premium veren voor Ford Transit 1978-1985. Maar laten we terugkeren naar de Ghia-voertuigen...

Ford Fiesta Ghia

De Ford Fiesta GHIA 5D uit 1991 onderscheidt zich niet alleen door zijn geavanceerde 1.4L motor en automatische transmissie, maar biedt ook een reeks extra's die het comfort en de esthetiek van het rijden verhogen. Het interieur van dit model is afgewerkt met hoogwaardige lederen stoelen, en het comfort van de passagiers wordt verhoogd door elektrische raambediening en een geavanceerd airconditioningsysteem. Extern onderscheidt de Fiesta GHIA zich met elegante, verchroomde details en speciale, lichtgewicht velgen, die haar unieke karakter benadrukken.

Ford Granada Ghia

De Ford Granada 2.9i Ghia uit 1987 presenteert een nog verder ontwikkelde benadering van luxe. Dit model was uitgerust met een krachtige 2.9-liter motor, die in combinatie met een rijk uitgerust interieur het een van de vlaggenschipauto's van Ford maakte in die tijd. De Granada Ghia bood niet alleen lederen bekleding en elektrische stoelverstellingen, maar ook geavanceerde audiosystemen en een optioneel elektrisch schuifdak, wat het rijplezier verder verhoogde. Veiligheid was ook op een hoog niveau dankzij het geavanceerde ABS-systeem, wat zeldzaam was in auto's uit die periode.
Ford Transit Ghia Brochure

Ford Transit MK2 Ghia Bus – Een luxe bestelwagen

De Ford Transit MK2 Ghia Bus is een ware zeldzaamheid onder de bestelwagens. Geproduceerd tussen 1983-1986, bood het niet alleen een ruim interieur voor negen passagiers, maar ook een reeks toevoegingen die het rijcomfort verhoogden: van speciale carrosseriekleuren, halogeen koplampen in de grille, tot verlichting in het beenruimte van het passagierscompartiment. Daarnaast waren er motoropties van 2.0 liter benzine en 2.4 liter diesel, wat het een bijzonder flexibele keuze maakte voor veeleisende gebruikers. We hebben het over de onsterfelijke Ford-motoren uit de jaren '80! Onderdelen voor Ford Transit MK2 zijn te vinden in onze online winkel.

Samenvatting: Een korte geschiedenis van de Ford Transit Ghia

De Ford Transit Ghia, als vertegenwoordiger van de exclusieve Ghia-uitrustingslijn, vormt een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van Ford, waaruit blijkt hoe luxe elementen zelfs een plaats kunnen vinden in bedrijfsvoertuigen. Hoewel Ford tegenwoordig de Ghia-versie niet meer aanbiedt in zijn nieuwe modellen, blijft de erfenis van deze lijn voortleven dankzij bedrijven zoals MS-RT, Carlex Design of Xclusive. Deze bedrijven zetten de traditie voort om Ford-bedrijfsvoertuigen te modificeren, door ze luxe en exclusiviteit toe te voegen.

FAQ: Transit Ghia

Is de Ford Transit Ghia beschikbaar op de tweedehandsmarkt?

De Ford Transit Ghia is zeldzaam op de tweedehandsmarkt vanwege zijn exclusiviteit en korte productieperiode.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de standaard Ford Transit en de Ghia-versie?

De Ghia-versie verschilt van de standaard Transit door toevoegingen zoals luxe interieurafwerkingen en betere uitrusting.

Is het de moeite waard om te investeren in de aankoop van een Ford Transit Ghia?

Investeren in een Ford Transit Ghia kan waardevol zijn voor verzamelaars en liefhebbers van unieke bedrijfsvoertuigen.

Wist je dat ... ?

Onze andere blog artikelen:

 
Gebruik trefwoorden om het artikel te vinden.
Geavanceerd zoeken
Transit Center in Europe