Your browser does not support JavaScript!


De Chinese Ford Transit - wordt hij leverbaar in Europa?

De Ford Transit rijdt al sinds 1965 op de Europese wegen. In de loop der jaren zijn we getuige geweest van opeenvolgende generaties van de iconische bestelwagen. Maar wist je dat de Ford Transit ook verkrijgbaar is op de Chinese markt? Interessant genoeg verschilt het ontwerp aanzienlijk van de versies die we in Europa kennen. In dit artikel laten we je zien hoe de Chinese Ford Transit eruitziet en hoe de vorige generaties verschilden in Azië en Europa. Het is ook vermeldenswaard dat de Ford Transit in de VS ook verkrijgbaar is met benzinemotoren die niet aan de Europese milieueisen voldoen.
Ford Transit China

Ford Transit 2024 - China vs Europa

JMC is verantwoordelijk voor het ontwerp, de verkoop en de distributie van de Ford Transit in China. Het is een joint venture die eigendom is van de Ford Group. De verschillen tussen de Chinese Ford Transit en de Europese versie van het busje zijn op het eerste gezicht duidelijk. Dit geldt vooral als we onze aandacht richten op de voorkant van het voertuig. Een ander ontwerp van de lichten, een ander ontwerp van de grille. De voorbumper en motorkap met één lange luchtinlaat hebben ook een ander uiterlijk. Je krijgt de indruk dat de Europese Ford Transit een meer gestroomlijnde en aerodynamische voorkant heeft, wat zich zeker vertaalt in een lagere luchtweerstandscoëfficiënt. Het ontwerp van de JMC Ford Transit 2024 is daarentegen futuristischer, wat overeenkomt met de huidige trends op de Aziatische markt. Tegelijkertijd komen beide versies overeen met een modellenreeks die is gericht op specifieke markten, dat wil zeggen andere auto's die door JMC en Ford worden geproduceerd. Het zou interessant zijn om te zien hoe de grille van de Ford Transit Trail eruit zou zien in de Chinese versie...
Ford Transit China

JMC Ford Transit T8

De Chinese Ford Transit is verkrijgbaar in twee verschillende frontuitvoeringen. De passagiersversie (minibus) heeft een chromen opengewerkte grille die doet denken aan andere passagiersvoertuigen van JMC. De vrachtversie daarentegen doet denken aan de JMC Ford Ranger en is iets massiever. In het geval van de vrachtversie kunnen we rekenen op 15,4 vierkante meter laadcapaciteit, terwijl de passagiersversie al 13 vierkante meter groot is. De Chinese Ford Transit is verkrijgbaar in drie carrosserieversies: kort (3000 mm), middelgroot (3300 mm) en lang (3750 mm). Ter vergelijking is het de moeite waard om een kijkje te nemen op de afmetingenpagina van de Ford Transit 2024.

2024 Chinese Ford Transit - motoren

De JMC Ford Transit 2024 is verkrijgbaar met twee dieselmotoren: 2.3T en 2.0T. De eerste is geleend van de Ford Puma en genereert 175 mechnia paarden (128kW) met een maximumkoppel van 430 Nm. De tweeliter versie doet het iets slechter met 154 pk (390 Nm). Klanten kunnen kiezen uit drie versnellingsbakken: de ZF 8AT, Magna 7MT en 6MT. In Europa domineert echter de 2.0 EcoBlue motor voor de Ford Transit.
JMC Teshun

JMC Teshun - elektrische Transit MK3

Een wereldwijde evanescence en automotive nieuwsgierigheid. JMC heeft in 2023 het Teshun-model gelanceerd, dat de carrosserie heeft van een Ford Transit uit 1986. Het busje heeft echter significante wijzigingen. Het ontwerp van de voorste gordel van het voertuig is volledig herzien en er is een elektrische aandrijving geïntroduceerd. Wat is het verhaal achter deze ontwikkeling? Ford produceerde tot 2017 een Ford Transit op basis van de MK3-MK5-modellen op de Chinese markt. Later werden de rechten op dit model verkocht aan JMC, dat het oude voertuigontwerp gebruikte om een elektrische auto te maken. Zoals aangekondigd door de fabrikant heeft de JMC Teshun een actieradius van 300 km en een 163 pk sterke elektromotor die 320 Nm genereert.

Vorige generaties van de Ford Transit in China

De Chinese Ford Transit is altijd anders geweest dan die in Europa. Hieronder staan enkele voorbeeldfoto's die de verschillen in ontwerp het beste laten zien. Vergeet ook niet dat je Ford Transit onderdelen kunt kopen in onze online shop. Aan het einde van dit artikel willen we ook antwoord geven op de titelvraag. Zal de Chinese Ford Transit verkrijgbaar zijn in Europa? Nee. Hij is uitsluitend gericht op de Aziatische markt, waar JMC auto's aanwezig zijn.
Transit ChinaFord Transit China

Wist je dat ... ?

Onze andere blog artikelen:

 
Gebruik trefwoorden om het artikel te vinden.
Geavanceerd zoeken
Transit Center in Europe