Your browser does not support JavaScript!


TOP5 ongewone Ford Transits

Welkom bij ons ongewone overzicht van 's werelds meest bijzondere Ford Transits. Dit jaar is het 59 jaar geleden dat de eerste Ford Transit MK1 uit de fabriek rolde. Sindsdien heeft de iconische bestelwagen een lange weg afgelegd. De motorversies en beschikbare uitrusting van het voertuig zijn veranderd. Het ontwerp van de bestelwagen als geheel is ook vele malen veranderd en er zijn ook kleinere Transit-submodellen - de Custom, Connect en Courier - op de markt verschenen. Wat onveranderd is gebleven, is de grote verbeeldingskracht van bestelwageneigenaren, die heeft geresulteerd in de ongebruikelijke ontwerpen die de titelfiguren van dit artikel zijn. Geen verlengstukken meer, gewoon vastgespen en verder met ons artikel!

1. Ford Transit DriftBus

Onze ranglijst opent met de bestelbus die ons het meest na aan het hart ligt. Het is de Ford Transit Drift Bus met de krachtige V8-motor uit de BMW M5. Het vermogen van de motor is een waanzinnige 440 pk, wat in combinatie met een ZF-versnellingsbak met 6 versnellingen (van BMW), Bilstein-ophanging en Wilwood-remmen voor een echte explosieve mix zorgt. Ons bedrijf nam actief deel aan de bouw van dit voertuig en de daaropvolgende naaftests, waarover je hier meer kunt lezen: Trateo Tests. De Ford Transit die voor het driften werd gemaakt, werd gebruikt op talloze autosportevenementen, waar autoliefhebbers deze unieke constructie konden bewonderen!
Transit Drift Bus  Transit V8 BMW M5

2. Ford Transit Hovervan

Een andere auto werd gebouwd voor het populaire programma Top Gear. Het uitgangspunt was simpel: een voertuig maken dat door water kon navigeren tijdens overstromingen. Het eerste ontwerp bleek een mislukking. De hoofdrolspelers van het tv-programma lieten het er echter niet bij zitten en maakten een tweede ontwerp, dat werd aangedreven door een 600 pk motor. Het voertuig kon blijven drijven op het water, maar het was erg moeilijk om de 'baan' onder controle te houden. We raden alle liefhebbers van de Ford Transit aan om deze aflevering te bekijken. En vergeet niet dat je ook Ford Transit-onderdelen kunt kopen in onze online shop.
Transit Hovervan  Ford Transit Hovervan height=

3. Ford Transit XXL

Deze aangepaste versie van de Transit MK7 is ontworpen en gebouwd in een Engels designcentrum. Het voertuig is aangepast om 7 passagiers (en 1 bestuurder) comfortabel te vervoeren. Het meest interessante hier zijn natuurlijk de afmetingen. De Ford Transit XXL is 740 cm lang, met een wielbasis van 590 cm. Het voertuig heeft een basismotor - een 2.2l turbodiesel. Wat vind jij van zo'n ongebruikelijk ontwerp? Als je geïnteresseerd bent in hoe het XXL-model verschilt van de standaardversie, bekijk dan zeker de ford transit mk7 afmetingen pagina.
Transit XXL height=   Ford Transit XXL height=

4. Ford Transit Trein

In het artikel hebben we al kennis gemaakt met de Ford Transit voor zij-aan-zij rijden, of in ieder geval met de zwevende hovervan. Nu is het tijd om te kijken naar ongewone ontwerpen uit Roemenië, namelijk bestelwagens die zijn omgebouwd tot treinen. Oorspronkelijk was dit een smalle spoorlijn die werd gebruikt om hout te vervoeren. Tegenwoordig is het vooral een toeristische attractie, die toegang biedt tot de moeilijk bereikbare bergketen van de Roemeense Karpaten.
Ford Transit Romania  Ford Transit Train

5. 6-wiel Ford Transit

Op een van de populaire veilingportalen kwamen we onlangs een ongewone verkoopaanbieding tegen. De advertentie kwam uit het Verenigd Koninkrijk, waar een Ford-liefhebber had besloten om een 6-wiel aangedreven versie van de bestelwagen te bouwen. Het voertuig doorstond de nodige technische tests in het Verenigd Koninkrijk en werd goedgekeurd. Dit is echter niet de enige 6-wiel Transit ter wereld. Hieronder vind je ook een foto van een camper die ook op 6 wielen rijdt! Deze 6-wielers vragen gewoon om een bijpassende 15" wieldop voor de Ford Transit!

Ford Transit 6 kół   6-kołowy Transit
Wat vinden jullie van de getoonde ontwerpen? Dit bewijst eens te meer dat de Ford Transit een van de meest iconische bestelwagens ter wereld blijft. Geen enkele andere bestelwagen is verkrijgbaar in zo'n verscheidenheid aan ongewone versies. Het beste bewijs hiervan is het feit dat we het ontwerp van de Ford Transit SuperVan, die onlangs zijn vierde generatie heeft bereikt, niet eens hebben genoemd in het artikel!

Wist je dat ... ?

Onze andere blog artikelen:

 
Gebruik trefwoorden om het artikel te vinden.
Geavanceerd zoeken
Transit Center in Europe