Your browser does not support JavaScript!


Hoe bereidt u de bestelwagen voor op de winter?

De winter kan een echte uitdaging zijn, zowel voor mensen als voor bestelwagens. De vrieskou, de zoute wegen en de altijd aanwezige sneeuw hebben een reële impact op de levensduur van onze voertuigen. Het oude gezegde "voorkomen is beter dan genezen" geeft perfect weer dat we onze bestelwagens moeten voorbereiden op de ontberingen van de winter. Een paar eenvoudige stappen kunnen ons onnodige stress besparen. Hoe bereid ik mijn bestelwagen voor op de winter? Welke onderdelen voor bestelwagens moeten vooraf worden aangeschaft? Lees het artikel.

Zorg voor het remsysteem

De remweg van een voertuig op een beijzeld en besneeuwd wegdek neemt aanzienlijk toe. De remweg wordt beïnvloed door factoren zoals
- de staat van de banden,
- kwaliteit en reinheid van de remmen,
- de juiste reactie en het zicht,
- het type wegdek waarop u rijdt.

Daarom moeten we de staat van ons remsysteem controleren voordat de eerste vorst intreedt. Aarzel niet om de oude onderdelen te vervangen, want ze hebben een reële invloed op uw veiligheid en die van andere weggebruikers. U vindt Ford Transit remblokken in onze online shop. Voor klanten hebben we ook speciale sets met originele remschijven en remblokken op maat gemaakt voor specifieke versies van bestelwagens.

Winter ruitensproeiervloeistof bestellen

De eenvoudigste en goedkoopste manier om uw bestelwagen voor te bereiden op de winter is het kopen en vervangen van winter ruitensproeiervloeistof. Deze is ontworpen om te werken bij lage temperaturen, zodat de vloeistof niet bevriest. Winter ruitensproeiervloeistof is nuttig om het zicht te verbeteren en kan ook helpen om een bevroren voorruit te ontdooien. Het is de moeite waard om een extra fles te kopen en in de kofferbak mee te nemen om te voorkomen dat u met een vuile voorruit rijdt.
Ford Transit Sneeuw

De zichtbaarheid verbeteren - ruitenwissers en verlichting

JEen van de kenmerken van de winter is dat het relatief vroeger donker wordt en de duisternis intreedt. Met de dooi is er ook modder vermengd met zout, wat strepen op onze voorruiten kan achterlaten. Daarom is het belangrijk dat uw ruitenwissers in goede staat verkeren. Versleten ruitenwisserbladen voor een ford transit voeren het water niet doeltreffend af en laten strepen achter, waardoor het zicht en het rijcomfort in het gedrang komen. Bovendien is het vervangen van ruitenwisserbladen een eenvoudige klus die zelfs een beginneling aankan.
De belangrijkste factor voor de zichtbaarheid op de weg is echter de verlichting. De efficiënte, goed afgestelde verlichting in een voertuig is de verantwoordelijkheid van elke bestuurder. Daarom, als een lamp is doorgebrand of een lamp is beschadigd - raden wij aan deze onderdelen onmiddellijk te vervangen. Een gebarsten koplamp van een Ford Transit kan verder worden beschadigd door lage temperaturen of strooizout. Een dergelijk defect mag niet worden onderschat, want het ontbreken van een functionerende koplamp kan ons plotseling beschadigen, zelfs tijdens het rijden. Zodra de verlichting van het voertuig is gecontroleerd, is het raadzaam een garage te bezoeken om deze te laten afstellen.

Problemen met het starten van een bus

In de winter is de meest voorkomende situatie dat een busje niet wil starten. Verschillende factoren kunnen dit veroorzaken, de meest voorkomende zijn een zwakke accu, een vervuild Ford transit brandstoffilter, bevroren brandstofleidingen, doorgebrande bougies en een defecte dynamo. Het is de moeite waard om het laadniveau van de accu en de spanning op de klemmen te controleren terwijl de motor draait. Dit voorkomt ongelukkige verrassingen.

Koelvloeistof die bij het seizoen past

De koelvloeistof in onze bestelwagen moet aangepast zijn aan de buitentemperatuur. De verkeerde ford transit koelvloeistof kan zelfs leiden tot mechanische schade in het motorblok. Daarom adviseren wij het gebruik van originele Ford bedrijfsvloeistoffen die aangepast zijn aan de verschillende weersomstandigheden. Er zijn ook tests op de markt om het vriespunt van de koelvloeistof te controleren. Een defect koelsysteem kan leiden tot lekken en ernstige schade aan uw bestelwagen door oververhitting van de motor.
Ford Transit winter

Vergeet niet op winterbanden te wisselen

Het is raadzaam om van zomer- op winterbanden te wisselen wanneer de gemiddelde dagtemperatuur onder de 7°C daalt. Wacht niet tot de sneeuw of het laatste moment om uw banden te wisselen, want dan zijn de garages overvol. Een bandenwissel is ook een ideale gelegenheid om de wielen te laten uitlijnen en de staat van de wielbouten en wielmoeren te laten controleren. De wielmoer van de Ford Transit is zo goedkoop dat het de moeite waard is er een paar extra te kopen. Het is dankzij de wielmoeren dat de wielen van ons voertuig goed aan de naaf zijn bevestigd.

Uw bestelwagen winterklaar maken - een overzicht

In dit artikel hebben we de belangrijkste tips opgenomen om uw bestelwagen winterklaar te maken. Wij raden u aan schade te voorkomen die uw voertuig wekenlang kan blokkeren. Als praktische tip is het ook de moeite waard om u te wapenen met smeermiddel, slotontdooier en een speciaal preparaat voor pakkingen. Een bevroren slot op een bestelwagen zonder centrale vergrendeling kan een echt probleem zijn. Storingen worden ook blootgesteld aan de kou en moeten worden gesmeerd met een geschikt preparaat. Laat u niet verrassen door de winter en vergeet niet dat u de onderdelen die u nodig hebt voor uw Ford Transit en andere bestelwagens in onze online shop kunt vinden.

Wist je dat ... ?

Onze andere blog artikelen:

 
Gebruik trefwoorden om het artikel te vinden.
Geavanceerd zoeken
Transit Center in Europe