Your browser does not support JavaScript!


Top 5 bestelwagens ter wereld

Van-fabrikanten concurreren op vele niveaus. Sommigen van hen willen de snelste auto's ter wereld maken, terwijl anderen werken aan de meest ecologische methoden van autorijden. Eerste busje in de geschiedenis werd geproduceerd onder het Amerikaanse merk Dodge. Fabrikanten van bedrijfsvoertuigen concurreren momenteel met elkaar om elektrische bestelwagens met grote laadruimte te ontwikkelen. Vandaag zullen we ons concentreren op het vergelijken van de verkoopgegevens van individuele bestelauto's met de titels van International Van Of The Year.


Wat is het beste busje ooit? TOP 5

5. Volkswagen Transporter
Titel Internationale busje van het jaar: T4 - 1992, T5 - 2004, T6 - 2016
Verkocht: 12 miljoen bestelwagens

Volkswagen Transporter T6


Het vlaggenschipmodel van Volkswagen met een eenvoudige naam "Transpoter" heeft wereldwijd meer dan 12 miljoen exemplaren verkocht. Dit is waarschijnlijk het meest gekochte busje in de geschiedenis. Veel mensen associëren het met bouwteams of bedrijfswagens, wat de veelzijdigheid en duurzaamheid benadrukt. Drie opeenvolgende generaties Transporter - T4, T5 en T6 wonnen de titel van de International Van of the Year.

4. Iveco Daily
Titel Internationale busje van het jaar: 2000, 2015, 2018
Verkocht: meer dan 3 miljoen exemplaren

Daily van from Iveco | 2020


Iveco Daily is een vrachtwagen van hogere klasse die sinds 1978 onder het Italiaanse merk wordt geproduceerd. Hij onderscheidt zich van de concurrentie door het brede bereik van toegestane laadvermogen van voertuigen, tot 5 ton. De Italiaanse fabrikant ontwikkelt al vanaf jonge leeftijd eigen technologische oplossingen op het gebied van dieselmotoren. Het verkoop- en productieniveau van Iveco Daily is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen, wat wordt benadrukt door de titels van de International Van of the Year 2015 en 2018. Iveco Daily onderdelen zijn zeer divers, door frequente facelifts en modificaties.

3. Fiat Ducato (Citroen Jumper, Peugeot Boxer)
Titel Internationale busje van het jaar: 1994
Verkocht: 2,6 miljoen voertuigen

Fiat Ducato Motorhome


Waarom plaatsten we Fiat Ducato in een hogere positie dan Iveco Daily ondanks slechtere "cijfers"? Fiat Ducato is de meest gekozen basis voor campers en domineert dit marktsegment volledig. Dit was te wijten aan de lage prijzen voor reserveonderdelen en eenvoudige, bewezen bouwoplossingen. De voertuigen van dit merk zijn alleen uitgerust met dieselmotoren, hebben een goede luchtweerstandscoëfficiënt en bedienen honderdduizenden reizigers van over de hele wereld. Het is ook vermeldenswaard dat Citroen Jumper en Peugeot Boxer op dezelfde ontwerpoplossingen zijn gebaseerd en onder andere merken worden verkocht. Zo passen onderdelen voor Fiat Ducato heel vaak ook op bestelwagens van Peugeot en Citroën.

2. Ford E Series
Verkocht: 8,2 miljoen voertuigen

Ford E-Series Police New York


Ford E-serie is een natuurlijke opeenvolging van iconische voertuigen als de Ford Econoline / Club Wagon. Het werd geproduceerd voor de Amerikaanse en Canadese markt in 1996-2014. In 2014 werd hij uit de markt gehaald om plaats te maken voor zijn Europese broer - Ford Transit. Het werd echter veel gebruikt door openbare diensten zoals politie, ziekenhuizen en televisie. Vanwege de universaliteit en goede verkoopresultaten kwam hij in veel films en andere culturele werken terecht.

1. Ford Transit
Titel Internationale busje van het jaar: 2001, 2007
Verkocht: meer dan 8 miljoen exemplaren


Ford Transit MK2 Supervan


Ford Transit is een element van popcultuur en aanbidding onder de inwoners van veel landen, vooral Groot-Brittannië en Turkije. In de afgelopen jaren is de naam 'Ford Transit' ook geïntroduceerd op de Amerikaanse markt, waar het voertuig wordt aangeboden met krachtige motoren. Over de hele wereld vindt u in elke stad minstens één Ford Transit. Ford heeft al de 8e generatie van zijn iconische bestelwagen en kleinere bedrijfsvoertuigen uit dezelfde familie (Custom, Connect, Courier) geïntroduceerd. De populariteit, veelheid van versies, voortdurende ontwikkeling en het belang voor de popcultuur hebben Ford Transit op de eerste plaats in onze ranglijst gezet.

We willen benadrukken dat dit onze subjectieve mening is, ondersteund door verkoopgegevens en het aantal prijzen toegekend aan specifieke voertuigen.

Onderdelen voor de beste busjes

Wij nodigen u uit om vertrouwd te raken met het aanbod van onze winkel, waar u onderdelen vindt voor Ford Transit, Fiat Ducato, Iveco Daily, Peugeot Boxer, Citroen Jumper, Renault Master, Nissan NV400, Opel Movano, Ford Transit Custom en Ford Transit Connect, wat naar onze mening de beste bestelwagen in de geschiedenis is. Alleen de beste onderdelen voor uw beste busjes, bussen en campers.


Wist je dat ... ?

Onze andere blog artikelen:

 
Gebruik trefwoorden om het artikel te vinden.
Geavanceerd zoeken
Transit Center in Europe